Дидо, който хвърли от мост детето си, издирвал майката

Най-вероятно мъжът е бил надрусан, когато е хвърлил сина си от моста

Бащата, който хвърли 4-годишния си син от мост край Габрово и заплаши да скочи след него, преди дни бил разлепил снимки по спирките в Габрово, за да издирва майката на детето, говорят габровци. Тя го напуснала и се покрила, а той започнал да я търси с обяви, на които е сложил снимка на жената и детето и послание „Обичам те, мамо!“. Апелът „Търси се!“ е разпространен и в социалните мрежи. Вероятно конфликт в двойката и раздяла е в основата на жестоката драма, а родителят е искал да върне половинката си чрез детето.

Най-вероятно мъжът е бил надрусан, когато е хвърлил сина си от моста. Това е една от версиите, по които работят полицаите, участващи в разследването на шокиращото убийство, предаде TrafficNews.

Бащата, който хвърли 4-годишния си син от мост край Габрово
Бащата, който хвърли 4-годишния си син от мост край Габрово

Направените тестове и експертизи трябва да покажат дали мъжът е употребявал наркотици преди да вземе фаталното решение. Рано сутринта Дилян метнал 4-годишния си син от виадукта на обходния път в посока Севлиево. Момчето е издъхнало на място. В 6,30 часа бащата сам се обадил на телефон 112, за да каже какво е направил. После заявил, че също ще се самоубие, но след три часа преговори с психолог на МВР се е отказал и е задържан.

Известният с прякора Дидко Малкия в криминалните среди мъж е лежал в затвора за кражби и пласиране на дрога. Според запознати той се е друсал редовно, прекалявал е и с алкохола. Именно в такова състояние той е пребивал редовно майката на загиналото дете Поля Христова, често посягал и на сина си. Според съседите Дилян е имал психични отклонения и често избухвал без видима причина.

Когато след последния зверски побой преди две седмици Поля избягала при майка си, Дилян разлепил из целия квартал снимка на жената и детето с послание „Обичам те, мамо!“. Апелът „Търси се!“ е разпространен и в социалните мрежи.

Шефът на полицията в Габрово старши комисар Борислав Муеров обаче заяви, че няма данни мъжът да е освидетелстван и лекуван от психично заболяване. Назначена е психиатрична експертиза, за да се установи дали може да носи отговорност за стореното. 31-годишният детеубиец все още не е привлечен като обвиняем

До момента на трагедията нито майката Поля, нито съседи са подавали сигнали за насилие в семейството. Противоречиви са и отзивите как са се грижили за момчето. Според личния му лекар то е имало вид на добре гледано дете, водено е редовно за задължителните имунизации.  

„Вчера си играеше пред блока с други деца, много усмихнато и игриво беше момченцето. Нямаше никакви признаци, че бащата е замислил нещо подобно. Имат една масичка, на която всяка вечер пият сок и играят шах.Всеки от квартал Русевци знае, че таткото – Дидо, не е много добре с главата. Но явно не е толкова луд, щом не му е стискало да скочи след детето си“, пише в групата „Похвалите и абсурдите на Габрово“ Антони Митрофанов.

В много коментари се говори, че Дилян често е посягал на сина си, дори когато искал да му купят нещо. Други обаче твърдят, че бил много грижовен и всяка вечер водел сина си да играе на детската площадка. „Дидо си сменяше настроението за минути. Ако е на кеф, се държи мило и изглежда най-благия човек на света. Избухне ли обаче е същински звяр”, разказват съседи на Дилян.

Източник: http://kanal3.bg

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.