Огнян Герджиков с коментар за наследника на Цацаров и партийните субсидии

11 лева е висока партийна субсидия и може да се редуцира с лев-два-три, но изведнъж да се свали до 1 лев е тежък удар по партиите.

Много партии така ще изчезнат. Това заяви бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков в предаването „Тази събота“ по bTV. „България няма нищо общо с американския модел. Ситуацията е – „видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак“, разкри професорът.

11 лева е висока партийна субсидия и може да се редуцира с лев-два-три, но изведнъж да се свали до 1 лев е тежък удар по партиите. Много партии така ще изчезнат. Това заяви бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков в предаването "Тази събота" по bTV. "България няма нищо общо с американския модел. Ситуацията е - "видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак", разкри професорът. "Инвеститорите бягат от България. Причината е несигурността в законодателството. Не само българските, но и чуждите инвеститори бягат от българската бизнес среда", каза още проф. Герджиков. Огнян Герджиков разкри, че не е изкушен от поста на Главен прокурор. Според него няма нищо лошо в срещите на държавния глава с магистрати по повод избора на нов обвинител. „Властите в България са разделени, но това не означава, че не трябва да има диалог между тях”, заяви Герджиков. „Сотир Цацаров е един много добър главен прокурор, макар че получава атаки оттук и оттам, която е естествено, когато си на такава позиция”, смята правистът, според когото новият обвинител трябва да прилича на своя предшественик.

„Инвеститорите бягат от България. Причината е несигурността в законодателството. Не само българските, но и чуждите инвеститори бягат от българската бизнес среда“, каза още проф. Герджиков. Огнян Герджиков разкри, че не е изкушен от поста на Главен прокурор. Според него няма нищо лошо в срещите на държавния глава с магистрати по повод избора на нов обвинител. „Властите в България са разделени, но това не означава, че не трябва да има диалог между тях”, заяви Герджиков. „Сотир Цацаров е един много добър главен прокурор, макар че получава атаки оттук и оттам, която е естествено, когато си на такава позиция”, смята правистът, според когото новият обвинител трябва да прилича на своя предшественик.

Прочети повече в  https://blitz.bg/

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.