3 г. след откриването: От Северната тангента падат панели

†††

Борис Бонев от „Спаси София“ заяви, че при преминаване под моста на река Искър хората са забелязали, че голяма част от панелите, които са под мостовата конструкция са напукани и част от тях са паднали.

 Част от скоростната тангента започна да пропада едва 3 години след официалното откриване на трасето.
Част от скоростната тангента започна да пропада едва 3 години след официалното откриване на трасето.

„Вече имаше гаранционен ремонт на Северната скоростна тангента, едва три години след откриването й, въпреки че струваше 180 млн. лева. Дори и да е малка вероятността, ако един такъв панел падне върху преминаващ човек под моста, може да се случи неприятен инцидент. Нов обект за 180 млн. лева не би трябвало да изглежда по този начин“, категоричен беше Бонев, който забелязва дефектните панели.

„Тези панелки имат конструктивна армировка, която е изчислена така, че да може да издържи теглото на бетона преди да е стегнала пътната плоча. Вероятността да падне е малка, тъй като има армировка, която не се е скъсала, това нещо не носи никаква тежест и върху него няма натоварване”, заяви инж. Иван Досев пред bTV.

През април 2016 г. Северната тангента беше открита от премиера Бойко Борисов и министърът на регионалното устройство и благоразвитие. Отсечката свързва северозападните и югоизточните квартали на столицата.

За да бъде изградената Северната тангента старите пътища бяха премахнати,  но на тяхно място не бяха построени нови.

Така жителите на квартал „Бенковски“, които де факто живеят на 50 м от отсечката, трябва да се качат на скоростния път по два маршрута: единият е дълъг 10 километра, а другият – 8. Детелините са готови, но подходи до тях няма.

Картите показват няколко несъществуващи улици, които би трябвало да осъществят връзка с магистралата.

След протестите на жителите от „Бенковски“, „Нови Искър“, „Илиянци“ и „Требич“ от Министерския съвет отпуснаха пари за улици.

Ангажимент на столичната община е да изгради уличната мрежа и локалните трасета, които обслужват малките населени места и селата, които са в рамките на София, твърдят от МРРБ.

3 години по-късно изградени отсечки няма, а кога скоростната тангента ще се свърже с пътната мрежа на София – не е ясно.

По публикацията работи: Боряна Павлова

Източник: https://www.dnes.bg

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.