Делото срещу Митьо Очите не тръгна и от втория опит

Делото срещу Митьо Очите не тръгна и от втория опит

Делото срещу Димитър Желязков, обвинен в организиране и ръководене на престъпна група, част от която е и неговата дъщеря, не тръгна и днес в спецсъда, предаде репортер на БГНЕС.

Делото срещу Митьо Очите не тръгна и от втория опит

През май процесът регистрира един фалстарт, след като и заради отсъствието на един от подсъдимите разпоредителното заседание бе отложено за днес. Тогава съдът обяви този подсъдим за общодържавно издирване.

В съдебна зала стана ясно, че той е обявен за издирване на 6 юни. Докладва се, че той е бил призован по телефона за днешното съдебно заседание, но съдът прецени, че не е сигурно, че е разговаряно с него. Адвокати казаха, че този подсъдим след предходното заседание е депозирал жалба, тъй като беше изменена мярката му за неотклонение.

Адвокатът на Желязков Илиян Василев каза, че възприема отлагането на делото като „поредната нескопосана оперативна операция на някои прокурори в Специализираната прокуратура да осуетят разглеждането на делото”.

Евгения Станкова, която е един от прокурорите по делото e категорична, че не са налице никакви предпоставки да се прекратява на наказателно производство не само по отношение на Желязков, но по отношение на всички, за които прокуратурата е изготвила и внесла обвинителен акт.

„Прокуратурата е държавното обвинение, тя е страна в наказателното производство и считам, че няма абсолютно никакви предпоставки за такъв коментар. Всяка една от страните в наказателното производство имат своето процесуално поведение и считам, че когато има някаква недобросъвестност от страна на някои подсъдим същата не може да бъде прехвърлена като вина върху прокуратурата”, заяви Станкова.

Answear BG

Тя каза, че се надяват следващият път да се даде ход на разпоредителното заседание. „До настоящия момент съществуват абсолютни процесуални предпоставки, които налагат да не се дава ход на делото. Надяваме се на определената от съда следваща дата да се даде такъв ход“, каза прокурорката.

За подсъдимия, който не бе в зала днес, тя посочи че е обявен за издирване от една седмица. „Така или иначе щателното дирене е в своя начален етап. Предстои да бъде проведено такова щателно издирване и се надяваме да се положат усилия в тази насока и да се яви лицето“, посочи обвинителната. /БГНЕС

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.