Персоналът напуска, реанимацията не работи

Пореден протест на медиците от болницата във Враца

Персоналът напуска, реанимацията не работи
Персоналът напуска, реанимацията не работи

За пореден път на протест излязоха медиците от болницата във Враца. Хората в бели престилки нарекоха държавата мащеха и попитаха работещите в Здравното министерство как се живее три месеца без заплата.

Персоналът напуска, реанимацията не работи. Без анестезиолози не могат да  функционират хирургията и родилното отделение, а в спешното отделение често единствените дежурни са санитарките.

Ами както виждате оздравителният план на министъра и на зам.-министърката проработи – болницата не работи, коментира д-р Георги Комитски.

Полина Комитска е служителката, замеряла зам.-министър Жени Начева с яйца след вчерашната среща във Враца, но не съжалява.

Аз смятам, че нещата трябва да стигнат още по-далече, не само едни яйца да бъдат хвърлени, трябва да излязат всички и да хвърлят яйца, казва жената, която е счетоводител в болницата.

„И също имам пожелание да дойде във Враца и да получи инфаркт, когато няма лекар в спешно отделение, да получи кръвоизлив, да получи счупване, и да няма кой да я транспортира или оперира, пожелавам й го от сърце”, казва медицинската сестра Елина Славейкова.
Едва вчера медиците от врачанската болница получиха парите си за февруари.

До 2-3 месеца оздравителните планове за болниците в Ловеч и Враца ще дадат резултат, стига медиците да се върнат на работа. Това каза зам.-министърът по здравеопазването Жени Начева в предаването „Тази сутрин”.

Източник: https://btvnovinite.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s