"В един свят, пълен с възможности, не ми казвайте, че нещо е невъзможно!", написа Радослава Ненова, жената на Боян Петров

Китай даде разрешение: хеликоптер ще издирва Боян Петров

"В един свят, пълен с възможности, не ми казвайте, че нещо е невъзможно!", написа Радослава Ненова, жената на Боян Петров
„В един свят, пълен с възможности, не ми казвайте, че нещо е невъзможно!“, написа Радослава Ненова, жената на Боян Петров

Има разрешение от китайска страна за излитане на хеликоптер, който да участва в спасяването на Боян Петров. Това стана ясно на днешното заседание на Министерски съвет. Очаква се помощ и от военните в Китай.

„Полагаме всички усилия и каквото имаме като връзки за нашия алпинист Боян Петров. В пълна комуникация сме с институциите. Каквото имаме като връзки, всичко сме заложили и дано да го намерим жив и здрав”,  заяви премиерът Бойко Борисов.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЕКСПЕДИЦИИ НА БОЯН ПЕТРОВ В ГАЛЕРИЯТА НИ

След срещата между посланика на Китай Джан Хайджоу, Борисов и външния министър Екатерина Захариева стана ясно, че Китай ще продължи да предоставя пълната си подкрепа в издирвателната операция.

„Още от първия момент, когато получихме информацията за изчезването на Боян Петров и молбата за подкрепа,

Китай отделя значително внимание на този случай

и още вчера сутринта проведохме допълнителни разговори във връзка с хеликоптерите и с необходимостта и от друга техника, която да се издигне на височина над 5000 м, посочи китайският посланик.

Той обясни, че капацитетът на хеликоптерите, с които разполагат е да се изкачат на височина максимум 6100 м.

И днес издирвателните дейности продължават и китайският екип от спасители продължава да работи.

Българинът, покорил 10 от най-високите върхове в света

Алпинистът диабетик пак покори 8000 метра

„Нашата страна ще продължи да предоставя своята подкрепа, ще положим максимални усилия“, каза още китайският посланик.

„В един свят пълен с възможности, не ми казвайте, че нещо е невъзможно!„,

написа във „Фейсбук“ Радослава Ненова, жената на Боян Петров.

„Да си жената на Боян Петров винаги е било чест и наказание едновременно. Последните дни прекарах в безсъние и не защото тихо се надявам, а защото не спирам да действам. Задействани са всички институции. Външно министерство са денонощно на разположение, непрекъснато обменяме информация с министър Захариева и зам. министър Георгиев които съдействат за вдигане на хеликоптер от непалска страна към Тибет. Подкрепата на премиера Б.Борисов. От тибетска страна момчетата от експедицията вече са по склоновете на Шиша Пангма…днес са се включили спасители от Китай. Ще насочим сателит за сателитна снимка на склона…имам цялата подкрепа на света“, пише още тя.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fradoslava.nenova.1%2Fposts%2F10156264029679318&width=500

Във видеото по-долу, вижте повече за българина покорил 10 от най-високите върхове в света

Екатерина Захариева допълни, че са изпратени шестима професионални спасители от Китай, които в момента се намират на около 6000 м, но поради силния вятър претърсването на мястото се извършва много трудно.

Източник: https://www.vesti.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s