Нямаше друга възможност, освен употребата на сила, добави Столтенберг.

Столтенберг: Държавите от НАТО подкрепят удара по Сирия

Нямаше друга възможност, освен употребата на сила, добави Столтенберг.
Нямаше друга възможност, освен употребата на сила, добави Столтенберг.
Държавите от НАТО единодушно подкрепят извършените снощи удари в Сирия, съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Той направи това изявление след извънредно съвещание на посланиците на страните от пакта, на което САЩ, Великобритания и Франция са представили основанията за нанасянето на снощните удари. По неговите думи трите държави са изложили множество причини да предприемат подобни действия сега. Столтенберг уточни, че следва Вашингтон, Лондон и Париж да кажат повече по този въпрос.

Атака от въздуха срещу Сирия

Снощният удар не реши всички въпроси, но беше правилна стъпка, защото предотвратява следваща употреба на химическо оръжие, посочи генералният секретар. По неговите думи международната общност е трябвало да отговори, за да се избегне допълнително влошаване на обстановката.

Ударът снощи намали възможностите за нови нападения като това в Дума и изпрати ясно послание за сдържане, заяви Столтенберг. Няма военно решение на конфликта в Сирия, но международната общност не може да приеме действията на режима в Дамаск. Ако нищо не бе направено, усилията за постигането на политическо решение щяха да бъдат подкопани, добави той.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг
БГНЕС

САЩ: Ще са необходими години за възстановяване на сирийската програма за химически оръжия след ударите

Столтенберг уточни, че в района на Дума действат силите на Дамаск, подкрепяни от Русия. По неговите думи „много открити източници“ са потвърдили използването на химическо оръжие там и това е било повече от достатъчно за страните от НАТО да направят своята оценка. Получихме много информация, нямаме основание да се съмняваме в оценките, каза той.

Необходим е силен отговор от международната общност и това видяхме снощи. Нямаше друга възможност, освен употребата на сила, добави Столтенберг. Той съобщи, че САЩ, Великобритания и Франция са съобщили за предприемането на допълнителни и невоенни действия за ограничаването на възможностите на сирийския режим да използва химическо оръжие. Генералният секретар призова Русия да прояви отговорност и да направи необходимото Сирия да участва в мирните преговори в Женева.

Експерти са в Сирия за разследване на предполагаемата химическа атака

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг
БГНЕС

Приветстваме пристигането в Сирия на наблюдатели от Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО), отдавна настоявахме за това. Има разлика между проверките на ОЗХО и извършването на независимо разследване. ОЗХО не е упълномощена да съобщи кой стои зад нападението в Дума, може само да оцени дали е било използвано химическо оръжие. Затова съюзниците в НАТО подкрепят постоянните призиви за извършването на независимо разследване. Тези инициативи многократно бяха спъвани с вето от Русия в Съвета за сигурност на ООН. Съюзниците изчерпаха всички други дипломатически и политически средства за постигането на решение преди удара, заяви Столтенберг.

Източник: БТА

 

 

Мъжки Суитшърт в Бордо - Eleven paris
Мъжки Суитшърт в Бордо – Eleven paris

Мъжки Суитшърт в Бордо - Eleven paris

Описание на продукта:
Тип: суитшърт
Цвят: бордо
Детайли: пoларена вата

Състав:
100% памук

Поддръжка:
Моля, следвайте указанията от етикета.

Информация за модела:
Моделът носи продукт с размер M.
Данни: 188 см височина, 94 см бюст, 80 см талия, 97 см ханш

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s