Картата на Сирия ще бъде прекроена, смята историкът и писател Ибрахим Чънар

Анализатори: Удар в Сирия ще има, ще се изпробват модерни оръжия

Картата на Сирия ще бъде прекроена, смята историкът и писател Ибрахим Чънар

Анализаторите, наблюдаващи кризата в Сирия, са единодушни, че удар ще има в рамките на следващите 72 часа. Те са на мнение, че ескалацията на напрежение е голяма и моментът ще бъде използван, за да се изпробват най-модерните оръжия.

Според д-р Ибрахим Чънар, историк и писател,  това е най-голямата ескалация на напрежение след Втората световна война. В исторически план барутният погреб на света е именно Близкият Изток, коментира той. Д-р Чънар прогнозира още, че картата на Сирия ще бъде прекроена. Той смята, че Турция ще вземе страната на САЩ.

Славчо Велков от Центъра за близкоизточни изследвания е на мнение сравнява конфликта в момента с Карибското криза. И той е на мнение, че във военнотехническо отношение ще бъдат изпробвани новите възможности. Този конфликт е трудно прогонозируем, каза още Велков.

Журналистът Мохамед Халаф очаква в близките часове съкрушителен удар над Сирия, но не и апокалипсис. Той смята, че този удар ще е наказателен – за поредния случай, в който Башар Асад си позволява да използва химическо оръжие. Според Халаф до това напрежение нямаше да се стигне, ако през 2013 г. бившият американски президент Барак Обама беше ударил Сирия след химическа атака.

Източник: https://btvnovinite.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s