Интензивен е трафикът по пътищата в страната в последния от почивните дни.

Хиляди се прибират към дома след празниците

Интензивен е трафикът по пътищата в страната в последния от почивните дни.
Интензивен е трафикът по пътищата в страната в последния от почивните дни.

Движението накамиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища у нас е ограничено от 14.00 до 20.00 часа.

Интензивен е трафикът по автомагистрала „Тракия“ в посока София. Четири леки катастрофи образуваха сериозни задръствания, започващи около километър преди тунела „Траянови врата“ и продължаващи до 43 км на магистралата. Най-сериозният пътен инцидент е верижна катастрофа между четири автомобила на първия подход към Ихтиман. Там движението е затруднено в момента, както и в първия от почивните дни. След 43 км на магистралата движението в посока София се осъществява нормално.

В редакцията на Дарик бяха получени редица сигнали за изпреварвания на недобросъвестни водачи в аварийните ленти на магистралите.

Шофьор на микробус загина на пътя Русе – Шумен

Между 50 000 и 100 000 автомобила се очаква да се приберат в столицата след Великденските празници, съобщи за „Фокус“ комисар Тенчо Тенев, началник на „Пътна полиция“ към СДВР. По думите му в следобедните часове се очаква засилване на трафика.

Интензивен е потокът от автомобили на входовете на столицата и по бул. „Цариградско шосе“, засега няма образувани колони.
За улеснение на трафика през Владая – по път Е-79 до 20.00 часа има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала „Люлин“.

Поради катастрофа, при която са загинали трима души, временно бе ограничено движението по пътя Монтана – Враца. Движението бе възстановено малко след 15 ч.

Трима са загиналите в тежката катастрофа при Вършец

Два автомобила са катастрофирали на главен път Е-79 в близост до Полигона край Благоевград. По първоначални данни няма пострадали, нанесени са само материални щети. В района на инцидента се е образувала колона от автомобили, моторните превозни средства се пропускат в една лента.

Кога е най-натоварен трафикът на входовете на столицата?

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на ГКПП „Капитан Андреево“, ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Калотина“, съобщиха от главна дирекция „Гранична полиция“.

Информацията за трафика на граничните пунктове е към 12.00 часа. На българо-македонската и българо-румънската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

От Агенция „Митници“ съобщиха, че са приключили успешно техническите процедури по модул „Пътни такси и разрешителен режим“ (ПТРР) и системата вече работи на автоматичен режим. От 13.00 часа е възстановена автоматизираната обработка на пътни превозни средства в модул „Пътни такси и разрешителен режим“ (ПТРР) по всички ГКПП и системите работят нормално.

Аварийната (ръчна) обработка е започнала в 20.00 часа на 8 април 2018 г. и било предварително планирано да продължи до 08.00 часа на 10 април 2018 г., но приключила предсрочно още по обед днес.

Техническите процедури били свързани с пренасяне на база данни към нов сървър.Периодът на извършване на техническите процедури бил избран след анализ на трафика, поради по-малкия брой преминаващи товарни автомобили през почивните дни. Оправдали се и предварителните очаквания техническите процедури да не се отразят на интензивния трафик на леки автомобили и автобуси.

Източник: https://dariknews.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s