Във фейсбук президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов отправиха поздрави по повод Възкресение Христово.

Патриарх Неофит: Нека светлината на Възкресението да не угасва в нашите сърца

Във фейсбук президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов отправиха поздрави по повод Възкресение Христово.
Във фейсбук президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов отправиха поздрави по повод Възкресение Христово.

На този хубав слънчев ден, когато се радваме на Христовото Възкресение, пожелавам на всички от сърце да изпитат тази радост и да живеят с нея, каза Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит преди богослужението за Великден в църквата „Св. Неделя“. Патриархът поздрави вярващите пред храма с думите: „Христос воскресе“, а те му отвърнаха, както повелява традицията, с „Воистина воскресе“.

Христос воскресе!

Великден
БГНЕС

„Нека светлината, изгряваща в този ден от празния гроб, огрява винаги всички нас. Нека съгрява сърцата ни и просветлява умовете ни, та водени от нея, да вървим неизменно по стъпките Христови. Поздравяваме с Христовото Възкресение всички верни чеда на православната ни църква в родината ни и далеч от нея и всесърдечно благопожелаваме на всички светлината на Възкресението и радостта от Божията победа никога да не угасват в нашите сърца“, каза Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит по време на богослужението за Великден в църквата „Св. Неделя“.

Великден е! Традициите на празника (ВИДЕО)

Великден
БГНЕС

„Със светлина в душите и сърцата, с истинска пасхална радост и благодарност към небесата, поради изгряващата от гроба светлина на живота и тази година благоговейно посрещаме Възкресение Христово. Прекланяме се пред дивния Божи промисъл и пеем победната песен: „Христос Възкръсна от мъртвите“. Радостта ни е пълна, защото извира от непосрамената ни вяра в победилия смъртта наш Господ, който Възкръсна заради нас“, каза патриархът.
Негово светейшество пожела светлина, мир и спасение за всеки човек. „Братя и сестри, животът и вярата, които светата църква изповядва и проповядва и с които всички нейни верни живеят и се спасяват, са божествен дар за всички нас„, посочи Неофит. Според него от нас зависи да следваме спасителната православна вяра.

Великден
БГНЕС

Във фейсбук президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов отправиха поздрави по повод Възкресение Христово.

Министър-председателят пожела здраве, благополучие и щастие, както и призив делата ни да бъдат водени от доброто.

„Нека си пожелаем да крепне вярата, надеждата и любовта между всички нас, българите. Да не слабее волята ни да творим добро, дори когато срещаме неразбиране и враждебност“, написа държавният глава.
Източник: https://dariknews.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s