СЕМ глобява с 3000 лева БНТ заради показания в ефир от програмния директор на обществената телевизия Емил Колшуков среден пръст.

СЕМ глобява БНТ с 3000 лв. заради средния пръст на Кошлуков

СЕМ глобява с 3000 лева БНТ заради показания в ефир от програмния директор на обществената телевизия Емил Колшуков среден пръст.
СЕМ глобява с 3000 лева БНТ заради показания в ефир от програмния директор на обществената телевизия Емил Колшуков среден пръст.

СЕМ глобява с 3000 лева БНТ заради показания в ефир от програмния директор на обществената телевизия Емил Колшуков среден пръст. Това става ясно от пост в социалната мрежа на един от членовете на регулаторния орган Иво Атанасов.

Журналистите от дирекция „Информация“ на БНТ с позиция в защита на редакционната независимост

В началото на февруари в разгара на протестите против застрояването на Пирин, по време на воденото от него предаване „Още от деня” Кошлуков показа на два пъти неприличния жест. Предишната вечер протестиращите бяха стигнали до сградата на обществената телевизия, за да размахат рисунки със среден пръст и да поискат оставката на Кошлуков. Причината за недоволството им стана начинът, по който телевизията отразяваше протестите и тенденциозното според тях отношение на водещия. Той пък не им остана длъжен.

Последва скандал, обещание от страна на генералния директор на телевизията Константин Каменаров да има извинение и се стигна до извинение от страна на Кошлуков. То прозвуча така: „Съжалявам наистина за това, което стана, няма да се повтори повече, но трябва да добавя, че ако отново някой нападне мои колеги, аз отново ще реагирам”.

Емил Колшуков

След като стана ясно, че СЕМ налага глоба от 3000 лева на БНТ, пред Дарик Кошлуков отказа да коментира дали сам ще я заплати или това ще се случи от бюджета на държавната телевизия:

Трябва да говорите или с юридическия отдел, или с финансовия. Аз няма какво да ви кажа.

Въпросът е дали смятате глобата да си я платите лично?

Има ред и закон. Не мога да говоря, има си главен юрист на телевизията.

Става ясен новият генерален директор на БНТ

От поста на Атанасов пък става ясно, че реакцията два месеца по-късно е тъй като има законова процедура, която трябва да се извърви.

Източник: https://dariknews.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s