Преди два дни премиерът Бойко Борисов разпореди на посланик Коцев да се прибере в София за консултации с българското правителство.

Напрежение в управляващата коалиция заради ситуацията с посланика ни в Русия

Преди два дни премиерът Бойко Борисов разпореди на посланик Коцев да се прибере в София за консултации с българското правителство.
Преди два дни премиерът Бойко Борисов разпореди на посланик Коцев да се прибере в София за консултации с българското правителство.

Напрежение в управляващата коалиция заради ситуацията с посланика ни в Русия.

След решението на министър-председателя преди два дни, вчера реакциите на коалиционните партньори изглеждаха спокойни. Днес обаче лидерът на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов заговори за последващи стъпки към Русия:

България трябва да бъде солидарна с Великобритания и развитите демократични общества. С премиера имаме един много добър работен, конструктивен и вариант на разговори, които водим. Аз съм изразил моето мнение и съм изразил фактите защо трябва да бъдем солидарни с европейското семейство и с евроатлантическите държави“, каза Цветанов.

Британският посланик у нас: Нямаме колебания, че Русия стои зад отравянето на Скрипал

Веднага след това лидерът на Атака Волен Сидеров предупреди, че не трябва да се правят такива изказвания:
„Продължавам да смятам, че България трябва да има балансирана политика, т.е. да не се правят резки ходове, да не се експулсират дипломати и да се престане с тези приказки за солидарност, все едно става дума за някакъв природен катаклизъм. Имаме един неизяснен случай, имаме липса на доказателства. Какво решение ще вземе премиерът, защото неговата позиция и политика до момента е много точна и правилна. Призовавам още веднъж колегите му, министрите, хората от парламентарната група и ръководството на ГЕРБ, да не правят грешни ходове, да не изказват мнения, които могат да повлияят зле на дипломатическите отношения, с която и да е държава“, каза Сидеров.

Скрипал и дъщеря му били отровени в дома им

Той допълни, че очаква още днес или утре да се състои Коалиционният съвет, за който настоя вчера, за да могат партиите в управлението да уточнят какво ще правим в създалата се ситуация.

Източник: https://dariknews.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s