Erdogan

Ердоган: Никакви отстъпки пред ЕС във Варна

Erdogan

Часове преди срещата на върха ЕС – Турция, която ще се проведе във Варна, турският президент Реджеп Ердоган заяви, че няма да допусне Западът да го поучава и няма да отстъпи пред европейските лидери . Той обяви, че във Варна ще покаже доказателства за това, че ЕС подкрепя кюрдите, които Анкара смята за терористи.

Разходка из резиденция „Евксиноград“ – мястото на лидерската среща между ЕС и Турция (СНИМКИ) 

На срещата с европейските лидери в Евксиноград тази вечер турският президент Реджеп Таип Ердоган идва с видео записи, които според него са доказателство за това, че западни страни подпомагат кюрдските групировки. Това става ясно от изявление на Ердоган, направено часове преди днешната среща, на партиен форум в Трабзон. Пред съпартийците си Ердоган заявява категорично, че във Варна няма да допусне никакви отстъпки пред ЕС:

Протести срещу визитата на Ердоган във Варна (СНИМКИ)

„Западът се опитва да ни поучава, да ни дава съвети. Да ги остави за себе си…. За всичко имам видео документи. И без друго ще бъдем във Варна, подготвен съм и всичко ще им покажа. Ще бъдем непоклатими, никакви отстъпки няма да правим. Ще поставя във Варна въпроса за подкрепата, която ЕС оказва на терористите. Притесняват се, че вдигнахме БВП от 3400 долара на 11 000 долара на глава от населението. ЕС се пита накъде отива Турция – Турция върви по своя собствен път. Имаме работа за вършене. Много време ни карат да чакаме пред вратите им“.

Източник: https://dariknews.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s