Добре, 2-3 дни не са проблем, но след това нещата започват да стават груби. И миризмата на тялото не е единственият проблем, пише profit.

Какво се случва с тялото ви, когато не се къпете?

Добре, 2-3 дни не са проблем, но след това нещата започват да стават груби. И миризмата на тялото не е единственият проблем, пише profit.
Добре, 2-3 дни не са проблем, но след това нещата започват да стават груби. И миризмата на тялото не е единственият проблем, пише profit.

Какво ще се случи, ако не се къпете всеки ден?

Вижте няколко доста неприятни неща, които се случват с тялото ви, ако не взимате душ няколко дни. Сърбяща кожа Както повечето от вас знаят, нашата кожа секретира масла. Когато не се къпем, мръсотията се набива в кожата, причинявайки раздразнение и сърбеж. Психологически аспекти Понякога просто нещо като душ или измиване, може да направи чудеса на вашата мотивация и жажда за цял живот. Пропускането на банята може да ви накара да се почувствате мръсни и депресирани. Може да се разболеете Телата ни са покрити с около 1000 различни вида бактерии и около 80 вида гъбички. Много от тях са полезни за нас, като помагат за храносмилането и различни жизнени функции. Ако обаче не се къпете, давате път на лошите бактерии, които влизат в тялото ви през устата, носа и дори очите. Сега познайте какво? Разболявате се. Вие стимулирате разпространението на лоши бактерии Просто казано, добрите бактерии се нуждаят от вашата помощ! Чрез душа вие помагате на вашите добри бактерии да се отърват от всички лоши бактерии. Кожни раздразнения и кръвотечения Кожата ви е естествено мазна и солена, така че взимането на душ може да редуцира натрупването на мазнини по кожата, които водят до раздразнение и акне. Тялото ви ще започне да мирише Изпотяването не причинява мирис на тялото. Миризмата всъщност е газ, който се отделя от бактериите, тъй като те консумират телесните протеини и мастните киселини. Така че дори да не се потите, душът бързо ще отмие миризмата. По-висок риск от инфекция Некъпането може да доведе до натрупване на мъртва кожа и да повиши риска от бактериални и гъбични инфекции – стафилококи или сърбеж. Възпаление Докато горещите душове могат да бъдат вредни за кожата, засегната от екземи, то некъпането е в състояние да причини още по-големи щети. Мазна коса Ако пренебрегвате душа, мазнините от кожата ви ще се натрупват най-вече върху скалпа и това ще повлияе негативно на косата ви. Параноя Ако сте човек, който се къпе всеки ден, пропускането на банята може да ви направи нервни и да си втълпите, че миришете. Люспеста кожа Тези, които тренират и не се къпят редовно, трябва да знаят, че влажните и потни дрехи по тялото могат да доведат до раздразнена и люспеста кожа. Най-доброто, което може да направите за себе си, е поне да смените дрехите. Чувствате се непривлекателни В допълнение към параноята и отрицателните усещания, можете да започнете да се чувствате и … непривлекателни. Сърбящ скалп Наред с люспестата суха кожа по тялото си, може да забележите, че скалпът започва да сърби и се образува пърхот.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s