В автобуса е имало 40 български туристи. 

20 българи пострадаха при катастрофа в Египет

В автобуса е имало 40 български туристи. 
В автобуса е имало 40 български туристи.
20 български граждани са пострадали при автобусна катастрофа в Египет, съобщи Министерството на външните работи. Инцидентът е станал около 9 ч. местно време тази сутрин по пътя от Хоргада до Марса Алам.

Петима от тях са получили фрактури. Другите 15 са с охлузни рани и натъртвания. До момента няма информация за хора в тежко състояние. Катастрофиралото превозно средство се е движило в група от три автобуса, които са превозвали общо 123 души. Те са били на туристическа фирма „Абакс“.

„Всички пострадали са откарани в болница. Всичко е под контрол и към момента няма какво друго да се коментира“, заяви представител на фирмата, допълвайки, че всички туристи са със застраховки и изрядни документи.

Все още няма информация и дали сред пострадалите има деца.

Българското посолство в Кайро е в непрекъснат контакт с представителя на туроператора, който се намира в болницата, съобщиха от Министерството на външните работи. По разпореждане на министър Захариева дипломатите ни са в готовност да окажат пълно съдействие на пострадалите граждани.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го направят на телефоните на посолството ни в Кайро: +202 273 63 025; +202 273 66 077 и +20 12 231 71 991

Източник: БТА

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s