През зимата зачестяват кражбите на автомобили с включен двигател

Нова схема: Чакаш КАТ, крадат ти колата

През зимата зачестяват кражбите на автомобили с включен двигател
През зимата зачестяват кражбите на автомобили с включен двигател

Ръст на кражбите на автомобили с включен двигател и широко разпространение на нова схема – кражби на коли след лека катастрофа, това отчитат от полицията.

Преди четири дни шофьорът Цветан Иванов претърпява именно такава катастрофа – ударили леко колата му отзад. Спира, но не гаси автомобила си. И докато чака КАТ, го заговарят двама мъже. В същото време, докато Иванов не гледа към него, автомобилът му е откраднат.

Цялата случка обаче е уловена от охранителни камери. Колата на Иванов в крайна сметка бързо е открита – което е решаващ фактор в откриването на откраднати коли цели. Обикновено крадците успяват да „разфасоват” дадена кола само за два часа.

 

В зимните дни има и рязък скок на кражбите на коли с включен двигател – докато собствениците чистят автомобилите си… може да останат само с четката за сняг в ръка.

Всеки ден в страната изчезват по шест автомобила, половина от които – в София. Бандитите действат най-често в работни дни между 2 и 6 ч. сутринта.

Най-предпочитани са колите от среден клас, 10 – 12 годишни. От полицията съветват да паркирате на осветено място и да поставите аларма на колата си. Изобщо всичко, което би забавило крадците, вероятно би ги отказало точно от вашия автомобил, посочват още от полицията.

Източник: https://btvnovinite.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s